Monday, March 24, 2014

Quick breakfast beans on crusty bread

Kidney beans in tomato sauce on no-knead bread 
+ an (unfortunately) over-poached egg.

These beans are so much more than just... beans. Quickly cooked in tomato sauce and laced with balsamic - the result is awesome! Plus, it takes all of 7 minutes to put together, prep time and all. Perfect for any morning!

Breakfast beans with mediterranean flavors, serves 1

I n g r e d i e n t s
1/2 onion, finely chopped
cooked kidney beans
1/2 dl (less than 1/4 cup) water
1/2-1dl tomato paste
parsley and / or basil
1/2 tbsp balsamic
salt + pepper

I n s t r u c t i o n s
1. Sautée the onion.
2. Add the beans, tomato paste and water. Simmer for 2 minutes.
3. Add balsamic and herbs, simmer for 1-2 minutes.
4. Season with salt and pepper, serve on crusty bread.


2 comments:

  1. Ai, kun näyttää hyvältä. Ne perinteiset englantilaiset valkoiset pavut tomaattisoosissa ei uppoa mutta nämä vaikuttaa tosi herkullisilta. Pitää laittaa testiin viikonloppuna! (viikollahan meillä ei tunnetusti kokata kovin kummoisia pöperöitä - varsinkaan aamuisin)

    Terkuin,
    Saara/Höystö

    ReplyDelete
    Replies
    1. Näistä on kyllä se "ällötomaattisuus" kaukana, balsamiviinietikka pelastaa! Kerro mitä tykkäsit, jos ja kun päädyt testaamaan! :-)

      Delete